Po zaposlitvene priložnosti čez mejo

Že dalj časa iščete zaposlitveno priložnost, pa je nikakor ne najdete? Morda je čas, da zamenjate okolje in poskusite začeti znova. Kar nekaj težav pri iskanju zaposlitve imajo predvsem diplomanti družboslovnih smeri, ravno za te pa se v tujini trenutno odpira kar nekaj možnosti. Preverite nekaj zanimivih zaposlitvenih priložnosti, ki so jih zbrali na spletnem portalu Dnevnik.si.

Če ste magistrirali na področju prava, ekonomije, političnih ved ali mednarodnih odnosov, vas bo morda navdušila možnost prakse v oddelku za odnose z javnostmi farmacevtskega podjetja Ipsen. Prednost imajo kandidati, ki znajo francosko, saj je delovno mesto v Parizu, rok za prijavo pa je 15. september.

Če bi se raje podali v Berlin, vas bo morda zanimala novica, da svetovalca za odnose z javnostmi išče tudi podjetje Miller and Meier Consulting. Tam bodo septembra za polni delovni čas zaposlili nekoga, ki ima vsaj tri leta izkušenj s področja politike in svetovanja, odlično zna angleško in nemško, hkrati pa zelo dobro pozna dogajanje v politiki. Rok za prijavo je 20. julij.

Mladim diplomantom je na voljo še ena priložnost v Berlinu; največja mednarodna nevladna organizacija za boj proti korupciji Transparency International diplomantom prava ponuja možnost za prakso v njihovem sekretariatu v Berlinu. Začetek šestmesečne prakse bo 1. septembra, praktikant pa bo prejemal 400 evrov mesečnega nadomestila. Rok za prijavo je 22. julij.

Tudi EUROCITIES, združenje več kot 130 evropskih mest, išče kandidate za šestmesečno prakso na področju komunikologije. Praksa se bo začela septembra, pogoji za prijavo pa so zelo dobro znanje angleškega in francoskega jezika. Zadolžitve, ki jih bo imel praktikant, so pomoč pri pripravi dogodkov, predvsem letne konference, pomoč pri oblikovanju publikacij in ažuriranje spletne strani. Praksa je sicer neplačana, praktikant pa prejme mesečno nadomestilo v višini 200 evrov. Motivacijsko pismo in življenjepis lahko zainteresirani pošljejo do 20. avgusta.

Več informacij o vseh navedenih delovnih mestih najdete na spletni strani www.eurobrussels.com/job_display.

Si želite delati v Organizaciji Združenih narodov? Če ste diplomant arhitekture, ekonomije, političnih ali družbenih ved ali pa radijske produkcije in mlajši od 32, se lahko decembra udeležite testiranja za zaposlovanje mladih strokovnjakov v sistemu OZN. Pisni del bo potekal v 5. decembra v Ljubljani, pogoj za opravljanje testov pa je tekoče znanje angleščine ali francoščine. Rok za prijavo je 12. september. Več informacij je na voljo na spletnem mestu https://careers.un.org/lbw/home.aspx?viewtype=NCE.


Vir: Dnevnik.si