Nastavljalec brizgalnih strojev za plast. embalažo m/ž

Objavljeno: 14.11.2016 Kraj dela: Šmarje - Sap

Plastika Virant d.o.o.

Podjetje Plastika Virant d.o.o. je srednje veliko proizvodno družinsko podjetje, ki se že več kot 20 let v prvi vrsti ukvarja s proizvodnjo visokokakovostne embalaže iz plastičnih mas, natančneje z embalažo za kozmetiko.

V podjetju je trenutno več kot 50 zaposlenih, proizvodni prostori pa se raztezajo v velikosti 3500 m2, sestojijo pa se iz brizgalnice, sestavljalnice, tiskarne in skladišča.

Več o podjetju

Plastika Virant d.o.o.

Glavna dejavnost

Proizvodnja embalaže iz plastičnih mas

Leto ustanovitve

1990

Predstavitev podjetja

Podjetje Plastika Virant d.o.o. je manjše proizvodno družinsko podjetje, ki se že več kot 20 let v prvi vrsti ukvarja s proizvodnjo visokokakovostne embalaže iz plastičnih mas, natančneje z embalažo za kozmetiko. Poleg injekcijskega brizganja izdelkov ponujamo tudi do tribarvni tisk na svoje izdelke. Naša največja konkurenčna prednost je sodobno opremljena lastna orodjarna, kjer 7 redno zaposlenih orodjarjev izdeluje tudi zelo zahtevna orodja za injekcijsko brizganje. Že vrsto let tržimo svoje izdelke na skoraj vseh evropskih trgih, od tega največ na Nizozemskem, v Nemčiji in v Veliki Britaniji, pokrivamo pa tudi dobršen del teritorija bivše Jugoslavije (predvsem Hrvaška, Srbija, BiH). V letu 2014 smo kar 70% svojih izdelkov prodali izven območja Slovenije.
V podjetju je trenutno nekoliko več kot 50 zaposlenih, proizvodni prostori pa se raztezajo v velikosti 3500 m2, sestojijo pa se iz brizgalnice, sestavljalnice, tiskarne in skladišča. V brizgalnici je trenutno v obratovanju 37 brizgalnih strojev velikosti velikosti od 22-130 t, s katerimi letno proizvedemo več kot 10 milijonov kozmetičnih lončkov. Sestavljalnica zajema nekaj sestavljalnih naprav, ki delavcem nudijo pomoč pri sestavljanju polizdekov, opremljeni pa smo tudi z roboti, ki v primeru večjih serij sestavne dele sestavljajo popolnoma avtomatizirano. Sodobna tiskarna v velikosti 500 m2 omogoča do tribarvni tisk na izdelke cilindrične oblike, kar poteka na petih najsodobnejših tiskarskih strojih.

Število zaposlenih

50 - 99

Poslanstvo in vizija

Naše poslanstvo je zadovoljiti potrebam vsakega posameznega naročnika z našo prilagodljivostjo, profesionalnim pristopom, znanjem in izkušnjami pridobljenimi skozi vsa leta. Naša vizija je ohranjati pozitiven poslovni izid in konstantno stopnjo rasti ter postati vodilen proizvajalec kozmetične embalaže v EU, hkrati pa ohraniti dobro in prijetno delovno okolje, ki ga lahko usvarja le družinski tip podjetja.

Storitve ali proizvodi

Podjetje PLASTIKA VIRANT je prepoznavno slovensko podjetje, ki proizvaja plastično kozmetično embalažo in ki je v več kot 20 letnem obdobju delovanja ustvarilo široko paleto različnih modelov kozmetičnih lončkov in zapork za kozmetične plastenke.

Naš asortiman izdelkov obsega lončke v velikosti od 5-500 ml v različnih materijalih in oblikah, prav tako pa tudi klasične in flip top zaporke za plastenke.

Našim strankam nudimo podporo, tako tehnično kot tudi oblikovno, od razvoja izdelka do realizacije.

O delovnem mestu

Družinsko podjetje zaposli delavca za delo v proizvodnji - nastavljalec brizgalnih strojev za injekcijsko brizganje izdelkov za embalažo za kozmetiko.


Gre za delo na brizgalnih strojih, kjer se injekcijsko brizga plastična embalaža za kozmetiko. Natančneje gre za menjavo orodij na brizgalnih strojih, zagon proizvodne serije, nastavitev in optimizacija parametrov na brizgalnem stroju, skrb za nemoteno proizvodnjo in odpravljanje morebitnih neplaniranih težav/zastojev/napak na izdelkih.


Delo poteka troizmensko. Od kandidata se pričakuje najmanj 3. stopnja izobrazbe, predvsem pa pripravljenost za lažja fizična opravila, samoiniciativnost, motiviranost, samostojnost pri delu in želja po nenehnih izboljšavah. Zahtevano je, da je kandidat seznanjen z brizgalnimi stroji in nastavljanjem parametrov stroja pri brizganju izdelkov iz plastičnih mas. Gre za delo na strojih znamke BOY in ENGEL, zapiralne sile 22-130t.


Zaradi visokih higienskih standardov v proizvodnji se od kandidata zahteva tudi sposobnost vzdrževanja določene osebne higiene in tudi higiene na delovnem mestu.


Delo poteka v kolektivu 54 sodelavcev, ki so željni timskega dela in pripravljeni pomagati novozaposlenim, da so čimprej sposobni samostojno opravljati svoje funkcije. V podjetju spodbujamo timski duh, zavezanost k skupnim ciljem in ustvarjamo prijetno atmosfero srednje velikega družinskega podjetja, kjer je vsak posameznik zelo pomemben člen pri doseganju skupnih uspehov. Samoiniciativnost je več kot zaželena, vedno opažena in primerno nagrajena.


Naš cilj so zadovoljne stranke, najvišja stopnja kontrole kvalitete, nenehna optimizacija vseh proizvodnih procesov in zagotavljanje čistoče v naših proizvodnih procesih. Naš moto je: kvaliteten izdelek naredi zadovoljnega kupca, zadovoljni zaposleni pa kvaliten izdelek.

Zahtevana izobrazba: III.

Oblika zaposlitve ali sodelovanja: zaposlitev za nedoločen čas

Poskusna doba: 3 mesece