Nastavljalec strojev - plastika in tekoči silikon m/ž

Objavljeno: 27.10.2017 Kraj dela: Sevnica

Siliko d.o.o.

Siliko je med največjimi proizvajalci gumi-tehničnih izdelkov, z lastnim razvojem in konstrukcijo orodij za brizganje gume ter lastno orodjarno.

Zaradi hitrega povečevanja obsega poslovanja in rasti podjetja na vseh področjih, že nekaj let dajemo velik poudarek pridobivanju mladih, ambicioznih in visoko strokovno usposobljenih sodelavcev, predvsem s področja strojništva in tehničnih znanosti. Prav tako dajemo velik poudarek pridobivanju mladih, ambicioznih proizvodnih delavcev, ki delo opravljajo z veseljem in predanostjo. V letošnjem letu smo zaposlili že 18 oseb.

Zaradi širitve poslovanja (gradimo še dodatne nove proizvodne prostore in širimo proizvodnjo) zaposlimo več strokovnih profilov; med drugim tudi Nastavljalca strojev na oddelku za brizganje izdelkov iz plastike in tekočega silikona (m/ž).

Več o podjetju

Siliko d.o.o.

Glavna dejavnost

Proizvodnja izdelkov iz gume.

Leto ustanovitve

1993

Predstavitev podjetja

V družbi Siliko se z izdelovanjem gumi-tehničnih izdelkov ukvarjamo že 20 let. V tem obdobju se je naš proizvodni program razširil in danes obsega dejavnosti, s katerimi lahko kupcu ponudimo celovito storitev od idejne zasnove, konstrukcije in izdelave orodja do velikoserijske proizvodnje.

Naše glavne dejavnosti so:

- razvoj gumi-tehničnih izdelkov,
- konstrukcija in izdelava orodij za brizganje gume,
- proizvodnja izdelkov iz gume, kombinacije kovina-guma in kombinacije plastika-guma,
- proizvodnja izdelkov iz tekočega silikona in plastike.

Smo med največjimi proizvajalci gumi-tehničnih izdelkov na slovenskem trgu. 60% vse proizvodnje izvozimo na trg Evropske unije, predvsem kupcem nemške avtomobilske industrije.

Hkrati smo pomemben dobavitelj industriji bele tehnike na slovenskem trgu (Gorenje, Liv Postojna), sodelujemo pa tudi s partnerji na področju elektroindustrije, sanitarne industrije in gradbene industrije.

Z vrhunsko tehnologijo, znanjem in izkušnjami strokovnjakov stremimo k odličnosti izdelkov in preseganju pričakovanj kupcev.

Število zaposlenih

250 - 500

Poslanstvo in vizija

POSLANSTVO:

Proizvajamo kakovostne gumi-tehnične, silikonske in plastične izdelke ter orodja za njihovo izdelavo.

Pri tem uporabljamo vrhunsko tehnologijo, znanje in izkušnje, kupcu pa zagotavljamo kakovost, fleksibilnost in celovito podporo od idejne zasnove do serijske proizvodnje.

VIZIJA:

Postati pomemben evropski dobavitelj malo in velikoserijskih gumi-tehničnih izdelkov za industrijo osebnih in tovornih vozil ter za industrijo bele tehnike.

Uveljaviti lastno blagovno znamko, ki bo prepoznavna po inovativnosti, strokovnosti in kakovosti.

VREDNOTE:

Zadovoljstvo kupca:

Naše glavno vodilo je zadovoljen kupec, ki mu zagotavljamo visoko kakovostne izdelke, tehnološko dovršenost in najvišjo stopnjo fleksibilnosti.

Odličnost:

Le z odličnostjo lahko izpolnjujemo in presegamo pričakovanja kupcev.

Pripadnost delu:

Najboljše rešitve in skupne cilje lahko dosegamo z visoko pripadnostjo delu, medsebojnim sodelovanjem in skupinskim delom.

Socialna varnost zaposlenih:

Z uspešnim poslovanjem in rastjo podjetja omogočamo napredek in razvoj družbenega okolja v katerem delujemo, hkrati pa zaposlenim zagotavljamo socialno varnost in osebnostni razvoj.

Cilji in usmeritve

Kakovost izdelkov in spremljajočih storitev je naše glavno vodilo v vseh fazah poslovnega in proizvodnega procesa.

Skrb za izboljšanje kakovosti izdelkov in storitev je naša trajna zaveza in stalnica v našem poslovanju. S sistemom kakovosti stremimo k optimiranju vseh procesov v podjetju, z nenehnim vrednotenjem učinkov ter morebitnimi korektivnimi in preventivnimi ukrepi pa stremimo k vedno novim izboljšavam.

Izpolnjujemo zahteve standardov ISO 9001 ter avtomobilskega standarda ISO TS 16949. Skladno s specifikami standarda ISO/TS 16949 so vse poslovne in proizvodne funkcije v podjetju certificirane po ISO TS 16949, razen orodjarne, ki ne more biti certificirana po ISO/TS 16949 in je zato je certificirana po ISO 9001.

S politiko poslovanja, skladnega z okoljem, v katerem delujemo, smo se zavezali k skrbi za čim manjše obremenjevanje okolja, kar potrjujemo tudi s pridobitvijo standarda ISO 14001. V sled tega med drugim skrbimo za varčno porabo energije z energetsko varčnimi stroji, ogrevanjem proizvodnih prostorov z izmenjevalci toplega zraka in zaprtim sistemom kroženja hladilne vode v proizvodnji.

Vsi procesi od razvoja do izdelave potekajo po omenjenih standardih in njihovo stalno izboljševanje je naša obveza in hkrati garancija kupcu.

Storitve ali proizvodi

Izdelujemo malo in veliko serijske izdelke za avtomobilsko industrijo, belo tehniko, gradbeništvo, sanitarno tehniko, strojne inštalacije, živilsko industrijo ipd.

Artikli so lahko izdelani le iz gume , ali pa gre za kombinacijo gume in kovine ali gume in plastike. Hkrati izdelujemo izdelke iz tekočega silikona (LSR) in plastike, pri čemer nam tehnologija omogoča izdelavo večkomponentnih artiklov - npr. kombinacija hkratnega brizganja silikona in plastike (2K).

Predstavljeni izdelki so le predstavitveni, saj vam na podlagi vašega povpraševanja izdelamo izdelke in ustrezno orodje za njihovo izdelavo po vaših zahtevah.

Opis delovnega mesta

Naloge in odgovornosti:

 • priprava, kontrola in menjava termoplastičnih orodij ter nadzor nad stanjem kakovosti orodij,

 • nastavitev brizgalnih strojev in perifernih naprav,

 • izvedba sprostitve pričetka delovnega procesa,

 • sodelovanje pri izdelavi vzorcev in optimizaciji proizvodnih procesov,

 • izdelava zahteve za popravilo orodij in spremljanje učinkovitosti popravil,

 • izvedba sprostitve pričetka delovnega procesa,

 • uvajanje in usposabljanje delavcev za delo.

Pričakujemo

Pričakujemo:

 • Zaželena izobrazba:

  • strojni tehnik ali druga podobna tehnična smer

 • Druga znanja:

  • poznavanje tehnologije brizganja plastike/termoplastov ali elastomerov

  • računalniška pismenost (MS Office)

 • Delovne izkušnje:

  • vsaj 2 leti na podobnih delovnih mestih

 • Zaželene osebnostne lastnosti:

  • sposobnost samostojnega in timskega dela

  • odgovornost

  • organiziranost

  • natančnost

  • pripadnost deluPonujamo

Ponujamo:

 • 3-izmensko delo,

 • Zanimivo in dinamično delo,

 • Izobraževanja za potrebe delovnega mesta,

 • Možnost postopnega učenja in napredovanja,

 • Urejeno delovno okolje v novih prostorih oddelka LSR & plastika,

 • Stabilno zaposlitev v dobro stoječem podjetju.


Delo poteka v poslovni enoti SEVNICA.