Pomočnik kuharja m/ž

Objavljeno: 13.10.2017 Kraj dela: Maribor

Dom pod gorco d.o.o.

V družbi za bivanjsko oskrbo, Dom pod gorco iz Maribora, v svojo ekipo vabimo novega sodelavca (m/ž) za zasedbo delovnega mesta: Pomočnik kuharja v kuhinji (m/ž).

Več o podjetju

Dom pod gorco d.o.o.

Glavna dejavnost

Dejavnost nastanitvenih ustanov za oskrbo starejših in invalidnih oseb.

Leto ustanovitve

2009

Predstavitev podjetja

Dom pod gorco - dom 4. generacije za bivanjsko oskrbo stanovalcev v gospodinjskih skupnostih, ki se nahaja v prijaznem in mirnem okolju v zelenem okrilju Pekrske gorce ter le streljaj od Pohorja. V neposredni bližini objekta so avtobusna postaja, pošta in trgovski center Qlandia.

V gospodinjskih skupnostih je 20 stanovalcev, ki imajo svoje sobe razporejene okoli velike bivalne kuhinje. Le-ta je prilagojena potrebam stanovalcev, sodobno opremljena in namenjena vsakodnevni uporabi ter predvsem druženju varovancev. V skupini je ves dan prisotna gospodinja – varuhinja, ki skrbi za celotno gospodinjstvo ter za prijetno počutje stanovalcev.

Dom pod gorco zajema tri objekte: stavbo doma za starostnike, stavbo z oskrbovanimi stanovanji in kapelico v kateri vsak petek poteka sveta maša.

Dom pod gorco zagotavlja socialno in zdravstveno nego 150 stanovalkam in stanovalcem, ki jim je bivanje omogočeno v 48 enoposteljnih in 51 dvoposteljnih sobah. Vse sobe so nadstandardne, saj je v vsaki sobi kopalnica in balkon. Vsaka soba ima priključek za KTV, internet in direktno telefonsko linijo.

Število zaposlenih

50 - 99

Storitve ali proizvodi

Dom pod gorco lahko zagotavlja socialno oskrbo in zdravstveno nego 150 stanovalkam in stanovalcem, ki jim je omogočeno bivanje v 48 enoposteljnih sobah in 51 dvoposteljnih sobah, od tega je 10 večjih enoposteljnih sob. Vse sobe v Domu pod gorco so nadstandardne oblike, saj je v vsaki sobi kopalnica in vsaka soba ima balkon. Znotraj Doma pod gorco sta v pritlični etaži zasnovana dva atrija, kjer je možno preživljati prosti čas na svežem zraku tudi znotraj doma in sta zlahka dostopna iz pritlične etaže.

Dom pod gorco je zasnovan v štirih etažah in sobe so razporejene v osmih bivalnih skupnostih, po dve v vsaki etaži. Znotraj bivalnih enot so gospodinjske skupnosti, ki so opremljene z dnevnim prostorom in veliko bivalno kuhinjo, prilagojeno potrebam stanovalcev na invalidskih vozičkih ter je namenjena za vsakodnevno uporabo stanovalcev posamezne stanovanjske skupnosti in gospodinjo – varuhinjo, predvsem pa prijetnemu druženju.

V sklopu Doma pod gorco je urejena tudi kavarna za druženje s stanovalci, sklepanje novih prijateljstev, kramljanje in prijazen klepet. V pomladnih mesecih smo uredili tudi letni vrt kavarne, za preživljanje prijetnih klepetov v naši kavarni na prostem. V pritličnih prostorih bosta tudi lokala z nudenjem frizerskih in pedikerskih storitev. Prav tako bomo razpolagali z petimi lokali v spodnji etaži stavbe oskrbovanih stanovanj, katerih namembnost bo prilagojena za potrebe stanovalcev našega Doma pod gorco.

Opis delovnega mesta

Naloge in odgovornosti:

 • izvajanje pripravljalnih del za kuhanje obrokov in posameznih jedi,

 • pomoč pri kuhanju hrane pod strokovnim vodenjem,

 • pomoč pri pripravi malic za delavce in zunanje abonente,

 • pomivanje, odnašanje in prinašanje kuhalne, namizne in transportne posode,

 • skladiščenje materiala in prinašanje le–tega iz priročnega skladišča v prostore za pripravo,

 • pospravljanje in čiščenje kuhinje ter vseh kuhinjskih strojev, opreme in hladilnih naprav, štedilnikov in kotlov,

 • odnašanje kuhinjskih odpadkov in smeti,

 • opravljanje drugih nalog po navodilu nadrejenega.

Pričakujemo

Pričakujemo:

 • izobrazba: nižjapoklicna izobrazba, živilska tehnologija,

 • 3 mesece delovnih izkušenj,

 • tekoče znanje slovenskega jezika,

 • opravljen tečaj o higieni živil in osebni higieni,

 • pogoj: opravljen izpit B kategorije.

Ponujamo

Ponujamo:

 • zaposlitev za določen čas, 6 mesecev,

 • delo za polni delovni čas,

 • 1 mesec poskusnega dela.