Procesni tehnolog m/ž

Objavljeno: 26.09.2016 Kraj dela: Maribor

Mariborska livarna Maribor d.d.

V letu 2014 je MLM d.d. pričela z aktivnostmi celovitega finančnega in poslovnega prestrukturiranja, ki bo omogočilo dolgoročno konkurenčno sposobnost družbe. Cilj podjetja je nadaljevati in pospeševati svoje poslovanje, utrjevati zaupanje ter generirati realen dvig vrednosti podjetja.

V Mariborski livarni Maribor z združevanjem znanj o kovinah in znanj o orodjih uspešno izpolnjujemo pričakovanja svojih naročnikov v avtomobilski in elektro industriji, industriji bele tehnike in mnogih podjetjih, ki potrebujejo polproizvode iz bakra in njegovih spojin, in v modernem svetu vse bolj nepogrešljivega aluminija.

Zaposleni so naš najpomembnejši člen. Zavedamo se, da bomo izpolnili naše poslanstvo in vizijo le z močnimi, stabilnimi in motiviranimi zaposlenimi. Zato bomo naredili vse, da bo naše podjetje možnost in priložnost za najboljše strokovnjake v panogi in regiji.

V svojo ekipo vabimo novega sodelavca za delovno mesto Procesni tehnolog(m/ž).

Več o podjetju

Mariborska livarna Maribor d.d.

Leto ustanovitve

1974

Predstavitev podjetja

Mariborska livarna Maribor združuje:

PE Alutec, kjer v treh osnovnih profitnih centrih (orodjarna, tlačna livarna z mehansko obdelavo in kovačijo) izdelujemo orodja, aluminijske tlačne ulitke ter obdelance in odkovke.PE Aklimat, kjer proizvajamo in prodajamo aluminijaste radiatorje AKLIMAT.

Število zaposlenih

250 - 500

Poslanstvo in vizija

Poslanstvo

Smo inovativen in zanesljiv partner našim kupcem. Z roko v roki s kupcem želimo doseči obojestranski uspeh na globalnem trgu. Zaupanje je naša obveza. Predstavljamo zanesljivo vrednost našim lastnikom, zaposlenim in partnerjem.VizijaDružba MLM d.d. želi postati globalno prepoznavno podjetje na področju EMS in OEM poslov, s sposobnostjo ponuditi svoje storitve najzahtevnejšim kupcem na področju avtomobilske industrije ter industrije bele tehnike. Naša 90-letna kultura je osnovana na močni volji in konkurenčnosti, kar pa je temelj za konstantne inovacije ter visokokvalitetne rešitve, ki jih nudimo.

Storitve ali proizvodi

Izdelujemo različna orodja in mehansko obdelane aluminijske tlačne ulitke, namenjene avtomobilski, elektro- in strojni industriji. Razvijamo inovativne rešitve za specifične potrebe tudi najzahtevnejših svetovnih kupcev – od koncepta, preko prototipa, do serijskega izdelka.Ponašamo se s kontinuirano rastjo več kot 10% (lani 14%). Organiziranost in razvoj se prilagajata zahtevam in potrebam naših partnerjev. Zato nenehno vlagamo v znanja in v nova delovna orodja in nove stroje.Pridobili smo ugled visokokakovostnih izdelkov, ki zasedajo pomembno mesto na trgih južne Evrope in uspešno osvajajo nove trge.Program Kovačije se nanaša na proizvodnjo odkovkov in obdelancev, namenjenih širokemu krogu industrijskih uporabnikov.

Opis delovnega mesta

Naloge in odgovornosti:

  • sodelovanje pri izdelavi, koordiniranju in izvajanju tehnoloških postopkov,

  • optimizacija obstoječih procesov, izvedba analiz, priprava poročil, izdelava tehnološke dokumentacije in spremljanje proizvodnje po statističnih metodah.

Pričakujemo

Pričakujemo:

  • VI. stopnjo izobrazbe, strojne smeri,

  • 1 leto delovnih izkušenj,

  • zadovoljivo znanje nemškega jezika,

  • zahtevno poznavanje dela z računalnikom.

Ponujamo

Ponujamo:

  • zaposlitev za nedoločen čas,

  • 6 mesecev poskusnega dela,

  • polni delovni čas,

  • dopoldanski delo.