Projektant aplikacij za področje podatkovnih skladišč (m/ž)

Objavljeno: 14.03.2018 Kraj dela: Koper ali Ljubljana

Adriatic Slovenica d.d.

Pridružite se nam na poti uspeha!

V zavarovalnici Adriatic Slovenica z odgovornostjo razvijamo produkte za naše stranke, temelj našega uspešnega poslovanja pa je zmagovalna miselnost.  Smo proaktivni in iščemo pravtakšne sodelavce! Zaupanje strank je največja nagrada za strast in veselje, ki ju vlagamo v svoje delo.

V timu INFORMACIJSKA TEHNOLOGIJA iščemo novega sodelavca za zasedbo delovnega mesta PROJEKTANT APLIKACIJ za področje podatkovnih skladišč (m/ž).

Več o podjetju

Adriatic Slovenica d.d.

Glavna dejavnost

Dejavnost zavarovanja, razen življenjskega.

Leto ustanovitve

1990

Predstavitev podjetja

ADRIATIC SLOVENICA Zavarovalna družba d.d. je slovenska zavarovalnica, ki je nastala z združitvijo dveh uglednih slovenskih zavarovalnic, Adriatica in Slovenice. Pravno formalno je do združitve prišlo s pripojitvijo Slovenice, Zavarovalniške hiše d.d., Ljubljana k Adriatic zavarovalni družbi d.d., Koper. Po združitvi 20. 12. 2005 je Adriatic spremenil ime v ADRIATIC SLOVENICA Zavarovalna družba d.d.

Adriatic Zavarovalna družba d.d. je prva slovenska delniška družba, ustanovljena 20.11. 1990, ki se je preoblikovala iz monopolnega zavarovalnega sistema ter vnesla na slovenski zavarovalni trg mnogovrstnost in konkurenco. V nekaj letih se je iz regijske razvila v vseslovensko zavarovalnico z 10 % tržnim deležem.


Adriatic je pričel poslovati s pestro ponudbo zavarovalniških produktov, vendar je razvoj novih zavarovanj vedno postavljal kot enega izmed osrednjih strateških ciljev. Ključnega pomena je bil razvoj in uvedba prostovoljnih zdravstvenih zavarovanj, saj je bil Adriatic leta 1993 edina zavarovalnica, ki je poleg Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, trgu uspela ponuditi prostovoljna zdravstvena zavarovanja.

SLOVENICA, zavarovalniška hiša, d.d., Ljubljana ima svoje korenine v CROATIA osiguranju, d.d., Zagreb, ki je bila ustanovljena že daljnega leta 1884 še v Avstro-Ogrski. Iz treh slovenskih filial Croatie v Ljubljani, Kopru in Novi Gorici je 1.1. 1993, nastala nova zavarovalnica - SLOVENICA, zavarovalniška hiša, d.d. Ljubljana. Leta 1996 je prišlo v lastništvu Slovenice do spremembe. Od tedaj je SLOVENICA, zavarovalniška hiša, d.d., Ljubljana v celoti v lasti slovenskega kapitala. Z delitvijo na dva dela se je leta 2005 popolnoma specializirala za premoženjska zavarovanja.

ADRIATIC SLOVENICA d.d. ima certifikat za sistem vodenja kakovosti po standardu ISO 9001:2008.

Je sodobna zavarovalnica, ki se na temelju etičnih in profesionalnih načel uspešno in učinkovito razvija ter stremi po odličnosti v zavarovalniško-finančnih storitvah. Razvejana tržna mreža 9 poslovnih enot v vseh slovenskih regijskih središčih in 157 prodajnih mest zagotavlja, da so zavarovalne storitve ADRIATICA SLOVENICE vedno dosegljive vsem zavarovancem, tako pri sklepanju zavarovanj kot ob reševanju škod.


Zavarovalnica ima dovoljenje za neposredno opravljanje zavarovalnih poslov v vseh članicah EU.

Opis delovnega mesta

Naloge in odgovornosti:

 • analiza in načrtovanje podatkovnih modelov

 • razvoj in vzdrževanje programskih rešitev

 • izdelava tehnične dokumentacije za interno razvite aplikacije

Pričakujemo

Pričakujemo:

 • višješolsko (VI/1) ali visokošolsko izobrazbo prve stopnje (VI/2) računalniške, tehnične, matematične ali druge ustrezne smeri

 • znanje angleškega jezika

 • poznavanje statističnih metod in metod podatkovnega rudarjenja (zaželeno je poznavanje orodja IBM SPSS)

 • poznavanje BI orodij za raziskovanje in odkrivanje podatkov (poznavanje orodja QlikView je prednost)

 • visoko motiviranost, samoiniciativnost in pripravljenost za delo v timu

 • poznavanje metodologij razvoja aplikacij in tehnologij baz podatkov

 • poznavanje procesa načrtovanja in razvoja informacijskega sistema

 • izkušnje s področja poslovnega poročanja in podpore odločanju so prednost

Ponujamo

Ponujamo:

 • sklenitev delovnega razmerja za nedoločen čas s 6-mesečnim poskusnim delom

 • delovno mesto v Kopru ali v Ljubljani


 • urejeno in stimulativno delovno okolje


 • možnost strokovnega in osebnega razvoja