Razvojni inženir / razvoj izdelkov (m/ž)

Objavljeno: 12.01.2018 Kraj dela: Vrhnika

Siliko d.o.o.

Podjetje Siliko d.o.o. je uspešno in stabilno podjetje na področju avtomobilske industrije. Večinoma proizvaja za nemško avto industrijo.

Glavna dejavnost je proizvodnja izdelkov iz gume, plastike in tekočega silikona, pri čemer je prednost celovita storitev od idejne zasnove preko konstrukcije, izdelave orodij do serijske produkcije. Ena od prednosti je močna orodjarna s konstrukcijo.

Podjetje deluje na dveh lokacijah in zaposluje že 350 zaposlenih (na Vrhniki 150, v Sevnici 200). Zaposlujejo zaradi konstantne rasti podjetja, vsako leto v povprečju odprejo 15 novih delovnih mest. Podjetje je vsa leta delovanja stabilno in ima najvišjo bonitetno oceno.

Več o podjetju

Siliko d.o.o.

Glavna dejavnost

Proizvodnja izdelkov iz gume.

Leto ustanovitve

1993

Predstavitev podjetja

V družbi Siliko se z izdelovanjem gumi-tehničnih izdelkov ukvarjamo že 20 let. V tem obdobju se je naš proizvodni program razširil in danes obsega dejavnosti, s katerimi lahko kupcu ponudimo celovito storitev od idejne zasnove, konstrukcije in izdelave orodja do velikoserijske proizvodnje.

Naše glavne dejavnosti so:

- razvoj gumi-tehničnih izdelkov,
- konstrukcija in izdelava orodij za brizganje gume,
- proizvodnja izdelkov iz gume, kombinacije kovina-guma in kombinacije plastika-guma,
- proizvodnja izdelkov iz tekočega silikona in plastike.

Smo med največjimi proizvajalci gumi-tehničnih izdelkov na slovenskem trgu. 60% vse proizvodnje izvozimo na trg Evropske unije, predvsem kupcem nemške avtomobilske industrije.

Hkrati smo pomemben dobavitelj industriji bele tehnike na slovenskem trgu (Gorenje, Liv Postojna), sodelujemo pa tudi s partnerji na področju elektroindustrije, sanitarne industrije in gradbene industrije.

Z vrhunsko tehnologijo, znanjem in izkušnjami strokovnjakov stremimo k odličnosti izdelkov in preseganju pričakovanj kupcev.

Število zaposlenih

250 - 500

Poslanstvo in vizija

POSLANSTVO:

Proizvajamo kakovostne gumi-tehnične, silikonske in plastične izdelke ter orodja za njihovo izdelavo.

Pri tem uporabljamo vrhunsko tehnologijo, znanje in izkušnje, kupcu pa zagotavljamo kakovost, fleksibilnost in celovito podporo od idejne zasnove do serijske proizvodnje.

VIZIJA:

Postati pomemben evropski dobavitelj malo in velikoserijskih gumi-tehničnih izdelkov za industrijo osebnih in tovornih vozil ter za industrijo bele tehnike.

Uveljaviti lastno blagovno znamko, ki bo prepoznavna po inovativnosti, strokovnosti in kakovosti.

VREDNOTE:

Zadovoljstvo kupca:

Naše glavno vodilo je zadovoljen kupec, ki mu zagotavljamo visoko kakovostne izdelke, tehnološko dovršenost in najvišjo stopnjo fleksibilnosti.

Odličnost:

Le z odličnostjo lahko izpolnjujemo in presegamo pričakovanja kupcev.

Pripadnost delu:

Najboljše rešitve in skupne cilje lahko dosegamo z visoko pripadnostjo delu, medsebojnim sodelovanjem in skupinskim delom.

Socialna varnost zaposlenih:

Z uspešnim poslovanjem in rastjo podjetja omogočamo napredek in razvoj družbenega okolja v katerem delujemo, hkrati pa zaposlenim zagotavljamo socialno varnost in osebnostni razvoj.

Cilji in usmeritve

Kakovost izdelkov in spremljajočih storitev je naše glavno vodilo v vseh fazah poslovnega in proizvodnega procesa.

Skrb za izboljšanje kakovosti izdelkov in storitev je naša trajna zaveza in stalnica v našem poslovanju. S sistemom kakovosti stremimo k optimiranju vseh procesov v podjetju, z nenehnim vrednotenjem učinkov ter morebitnimi korektivnimi in preventivnimi ukrepi pa stremimo k vedno novim izboljšavam.

Izpolnjujemo zahteve standardov ISO 9001 ter avtomobilskega standarda ISO TS 16949. Skladno s specifikami standarda ISO/TS 16949 so vse poslovne in proizvodne funkcije v podjetju certificirane po ISO TS 16949, razen orodjarne, ki ne more biti certificirana po ISO/TS 16949 in je zato je certificirana po ISO 9001.

S politiko poslovanja, skladnega z okoljem, v katerem delujemo, smo se zavezali k skrbi za čim manjše obremenjevanje okolja, kar potrjujemo tudi s pridobitvijo standarda ISO 14001. V sled tega med drugim skrbimo za varčno porabo energije z energetsko varčnimi stroji, ogrevanjem proizvodnih prostorov z izmenjevalci toplega zraka in zaprtim sistemom kroženja hladilne vode v proizvodnji.

Vsi procesi od razvoja do izdelave potekajo po omenjenih standardih in njihovo stalno izboljševanje je naša obveza in hkrati garancija kupcu.

Storitve ali proizvodi

Izdelujemo malo in veliko serijske izdelke za avtomobilsko industrijo, belo tehniko, gradbeništvo, sanitarno tehniko, strojne inštalacije, živilsko industrijo ipd.

Artikli so lahko izdelani le iz gume , ali pa gre za kombinacijo gume in kovine ali gume in plastike. Hkrati izdelujemo izdelke iz tekočega silikona (LSR) in plastike, pri čemer nam tehnologija omogoča izdelavo večkomponentnih artiklov - npr. kombinacija hkratnega brizganja silikona in plastike (2K).

Predstavljeni izdelki so le predstavitveni, saj vam na podlagi vašega povpraševanja izdelamo izdelke in ustrezno orodje za njihovo izdelavo po vaših zahtevah.

Opis delovnega mesta

Naloge in odgovornosti:

Strokovna znanja: • 3D modeliranje izdelkov in izdelava tehnične dokumentacije v programskem paketu CATIA

 • poznavanje smernic in priporočil pri oblikovanju izdelkov iz termoplastov

 • konstruiranje izdelkov na podlagi zvezka zahtev / zahtevah kupca: od koncepta, idejne zasnove, prototipa do serije

 • občutek za oblikovanje: oblika -  nosilnost / funkcija

 • komunikacija z razvojnimi inženirji kupcev - avtomobilska industrija (OEM, Tier 1, 2)

 • dobro znanje vsaj enega tujega jezika: Nemščine ali Angleščine

 • postavljanje / razumevanje potrebnih vhodnih podatkov za numerične simulacije (trdnostne analize) in funkcionalna testiranja ter osnovna znanja za vrednotenje rezultatov

 • poznavanje FEM analiz v programskem paketu CATIA ali ABAQUS je prednost

 • poznavanje analiz tečenja termoplastov je prednost

Pričakujemo

Pričakujemo:

 • izobrazba strojne ali podobne smeri (VI. ali VII. stopnja)

 • izkušnje skladno z opisom delovnega mesta


Osebnostne lastnosti: • inovativnost

 • odgovornost

 • samostojnost pri izvajanju nalog in reševanju novih situacij / sprememb

 • organiziranost, natančnost

 • prenašanje informacij sodelavcem / timsko delo

 • želja po novih znanjih / rešitvah

Ponujamo

Ponujamo:

 • zaposlitev za nedoločen čas s poskusno dobo

 • sproščene in dobre medsebojne odnose

 • urejene poslovne prostore

 • sodobno opremo

 • strokovna izobraževanja

 • stabilno zaposlitev v dobro stoječem podjetju (povprečna 10% rast podjetja letna v vseh zadnjih 20 letih)

 • redno in dobro plačilo (plača, stimulacije, božičnica, 13. plača)

 • delo poteka na sedežu podjetja