Tehnik na terenu (m/ž)

Objavljeno: 05.12.2017 Kraj dela: Savinjska regija, Osrednje Slovenija, Slovenska Bistrica in Ptuj, Pomurje

Telemach d.o.o.

Podjetje Telemach je vodilni alternativni telekomunikacijski operater v Sloveniji in tretji največji ter najhitreje rastoči mobilni operater v Sloveniji.

Zaradi širitve področja fiksnega dela omrežja k sodelovanju vabimo nove sodelavce s tehničinih področji za delovno mesto.

 

Več o podjetju

Telemach d.o.o.

Glavna dejavnost

Podjetje Telemach je vodilni slovenski kabelski ponudnik televizijskih storitev, telefonije in širokopasovnega dostopa do interneta. Telemach se osredotoča na zagotavljanje naprednih, kakovostnih in uporabnikom prijaznih storitev, ki strankam približajo digitalni svet ter ga naredijo udobnega in preprosto dostopnega. Z obsežnim omrežjem, ki temelji na kombinaciji optičnih in koaksialnih povezav, ter stalnimi naložbami v tehnološke inovacije Telemach zagotavlja visoko raven storitev najširšemu krogu slovenskih domačih in poslovnih uporabnikov. Podjetje je v lasti skupine Mid Europa Partners, naložbene skupine, osredotočene na področje Srednje Evrope. Več informacij o Telemachu je na voljo na naslovu www.telemach.si.

Predstavitev podjetja

Telekomunikacijska panoga tudi Telemachu narekuje hiter tempo sprememb, saj nove vsebine z nezadržno hitrostjo pritiskajo na razvoj novih omrežij in tehnologij prenosa informacij novodobnih komunikacij. Vse od nastanka kabelskih sistemov do nastanka Telemacha, ki je prevzel vlogo alternative Telekomovi bakreni parici in konsolidatorja kabelskih sistemov v Sloveniji, je bil koaksialni kabel glavna tehnologija za zagotavljanje storitev televizije. S pojavom dvosmerne komunikacije (80 odstotkov Telemachovega omrežja je zgrajenega iz optičnih vlaken) je bil Telemach med prvimi ponudniki širokopasovnega interneta in kasneje tudi digitalne telefonije. Zmeren in ekonomsko opravičljiv razvoj kabelskega omrežja skupine Telemach, ki združuje kabelske sisteme po vsej Sloveniji, temelji na prihajajoči informacijski tehnologiji, imenovani EuroDocsis 3.0, ki v slovenske domove prinaša digitalno televizijo z vrhunskim digitalnim snemalnikom, programe v visoki ločljivosti, širokopasovni internet s hitrostjo 120 Mbps in digitalno telefonijo z ugodnimi klici v slovenska in tuja omrežja.

Opis delovnega mesta

Naloge in odgovornosti:

  • konfiguracija, montaža in vzdrževanje fiksnega dela omrežja;

  • odprava napak na omrežju;

  • izvajanje dežurstva izven delovnega časa;

  • delo na terenu;

  • druga dela v okviru delovnega mesta.

Pričakujemo

Pričakujemo:

  • izobrazba: srednješolska izobrazba;

  • samostojnost, odgovornost, komunikativnost in natančnost pri delu;

  • vozniški izpit B kategorije.

Ponujamo

Ponujamo:


  • oblika zaposlitve: zaposlitev za nedoločen čas.