Vodja prodaje - business developer (m/ž) v Nemčiji

Objavljeno: 29.05.2017 Kraj dela: Nemčija

Trescon d.o.o.

Naš naročnik je mednarodno podjetje, z dvema sedežema, v Sloveniji in v Nemčiji. Izdelujejo lasten nov patentiran izdelek s področja visokozmogljivostnih izolativnih materialov uporabnih v avtoindustriji, beli tehniki, tekstilni industriji, gradbeništvu in na številnih drugih področjih.

Izdelek ima zelo jasne razlikovalne prednosti. Podjetje gradi novo proizvodno enoto v Sloveniji. Ker je sedež večjega dela potencialnih kupcev v Nemčiji in zahodni Evropi, iščemo vodjo prodajne ekipe, ki bi to funkcijo vzpostavil in dve leti opravljal v Nemčiji, nato se bo predvidoma vrnil na prevzem ključnih pozicij v matično podjetje v Sloveniji.

5463 – Vodja prodaje – business developer v Nemčiji (m/ž)

Prodaja patentiranega izolativnega materiala globalnim kupcem v industriji.

Več o podjetju

Trescon d.o.o.

Glavna dejavnost

Iskanje, izbor in razvoj kadrov.Naslov podjetja:


Vodnikovi cesti 211


1000 Ljubljana

Leto ustanovitve

2005

Predstavitev podjetja

Smo mednarodno podjetje, aktivno na področju širše regije (Hrvaška, Srbija, Bosna, Makedonija) in globalno preko verige CFR Global Executive Search s tradicijo na področju iskanja, izbora in razvoja kadrov ter organizacije v podjetjih. Nudimo strokovnost, profesionalnost, žar za naš posel in posel naših naročnikov ter iskren odnos z naročniki in kandidati. Kot del skupine CFR Global Executive Search nudimo headhunting rešitve po svetu, pri čemer lahko projekte vodimo iz Slovenije ali pa izberete naše partnerje v tujini.

Število zaposlenih

2 - 4

Poslanstvo in vizija

Vizija:

Biti na področju iskanja, izbora in razvoja kadrov ter organizacije v podjetjih po naravnanosti k iskanju prvovrstnih rešitev za naše partnerje eno vodilnih podjetij na slovenskem trgu. Zagotavljati rešitve slovenskim podjetjem v Sloveniji, širši regiji (Hrvaška, Srbija, Bosna, Makedonija) in tudi globalno ter hkrati nuditi celovite storitve tujim podjetjem v Sloveniji in regiji.

Vaš najljubši partner, ki mu zaupate zaradi strokovnosti in vrednot, ki ga vodijo pri delu.

Poslanstvo:


Aktivno, s pomočjo mednarodno preizkušenega pristopa ter know-how-a in razumevanja delovanja podjetij in ljudi v našem prostoru poskrbeti, da se na trgu na profesionalen način srečata ustrezni delodajalec in ustrezni delojemalec. 

Prispevati k boljši organizaciji in komunikaciji v podjetjih. Z delom na strokovno zanimivih projektih in kontinuiranim izobraževanjem omogočiti lastnim zaposlenim osebno in strokovno rast in razvoj. Skrbeti za dolgoročno dobičkonosno poslovanje podjetja, ki nosi obresti na vloženi finančni, časovni in emocionalni kapital lastnikov.

Storitve ali proizvodi

- iskanje kadrov (oglaševanje, lastna baza iskalcev, head-hunting, itd.),
- izbor kadrov (grobi predizbor, globinski intervjuji, testiranja, itd.),
- razvoj kadrov (nagrajevanje zaposlenih, komuniciranje in odnosi v podjetju, seminarji in delavnice, itd.) in
- kadrovsko svetovanje.

Opis delovnega mesta

Naloge in odgovornosti:

 • Vaša primarna naloga bo praktična realizacija in nadgradnja poslovnega načrta, ki ga je vodstvo za to novo enoto pripravilo.

 • Naloga bo sistematična vzpostavitev prodajne in marketinške funkcije v hčerinskem podjetju, to pomeni operativna in strateška skrb za prodajo in realizacijo letnega prometa, pa tudi preučitev potreb trga, ustreznosti prodajnega programa, analiza portfelja z usmeritvijo v prihodnost, DACH regijo, Skandinavijo in tudi ostale trge.

 • Potrebno bo definirati prodajne kanale (B2B kupci), dopolniti in nadgraditi že obstoječe.

 • Kot vodja teama boste odgovorni za odnose s ključnimi in novimi kupci, razvoj ustrezne cenovne politike, pripravo prodajnih ciljev in strategije, vodenje dveh sodelavcev v zaledni pisarni.

 • Tesno boste sodelovali z razvojem in proizvodnjo v podjetju, zato je ključno, da ste po izobrazbi tehnično usmerjena oseba, ki ga zanima, kako so stvari narejene in kako delujejo.

Pričakujemo

Pričakujemo:

Če: • ste vodja prodaje s približno desetimi leti izkušenj in dokazljivimi prodajnimi rezultati,

 • ste izjemno mobilni in pripravljeni na začasno delo v tujini,

 • imate kombinacijo tehnične izobrazbe in pridobljenih prodajnih in voditeljskih veščin,

 • dobro govorite nemško in angleško,

 • ste optimist in v vsaj v eni disciplini v življenju krepko nadpovprečni,

 • radi zmagujete,

 • se ne bojite velikih številk in odgovornosti,

 • če iščete nišno podjetje z globalnim dosegom, kjer bi lahko delovali, kot da je vaše,


potem je to prava priložnost za vas. Lojalnost, tek na dolge proge, iskrenost, poštenost, strokovnost, uspešnost so vrednote, ki jih podjetje ceni in živi.


Nujen pogoj so tudi dokazljive izkušnje prodaje na tujih trgih, predvsem v Nemčiji in na zahodnih B2B trgih. Pogoj je izkušnja pri prodaji polizdelkov ali materialov, ki se v končne izdelke vgrajujejo.


Ponujamo

Ponujamo:

 • delo v urejenem okolju.