Sistemski administrator VII/2 (I) m/ž - v Službi za informacijsko tehnologijo

Objavljeno: 10.10.2018 Kraj dela: Ljubljana

AJPES

AJPES vabi v Službo za informacijsko tehnologijo, v Oddelek za sistemsko podporo novega sodelavca/-ko za delo na delovnem mestu: SISTEMSKI ADMINISTRATOR VII/2 (I), šifra J017113 

Več o podjetju

AJPES

Predstavitev podjetja

AJPES je vodilna nacionalna institucija, ki zbira in zagotavlja podatke in informacije za pregledno nacionalno in evropsko poslovno okolje. Opravlja in pri tem spodbuja elektronsko izmenjavo uradnih podatkov v okviru svojih dejavnosti po javnem pooblastilu (registri, poročanje poslovnih subjektov, statistična raziskovanja idr.) in za gospodarsko dejavnost (zbirke podatkov o poslovanju gospodarskih subjektov, bonitetne ocene, večstranski pobot obveznosti idr.) Kot največja VEM točka po obsegu registracij omogoča podjetnikom, družbam in drugim oblikam poslovnih subjektov lažjo in varnejšo pot podjetništva.

Opis delovnega mesta

Naloge in odgovornosti:

 • administracija MS Windows strežnikov, MS Exchange, MS IIS, Linux strežnikov, virtualnih okolij MS Hyper-V, MS Active Directory, skupinskih politik, MS SQL in Oracle podatkovnih zbirk,

 • preventivni nadzor nad sistemi in aplikacijami,

 • varnostno kopiranje in restavriranje podatkov,

 • nadzor in konfiguracija varnostnih sistemov ter

 • opravljanje drugih zahtevnejših del na področju dela.

Pričakujemo

Pričakujemo:

Pogoji za zasedbo delovnega mesta: 1. univerzitetni diplomirani inženir računalništva in informatike oziroma magister informacijskih ved (druga bolonjska stopnja) ali druga ustrezna univerzitetna izobrazba oziroma strokovni magisterij (druga bolonjska stopnja) tehnične, naravoslovne ali družboslovne smeri

 2. 6 let delovnih izkušenj

 3. tekoče znanje slovenskega jezika

 4. zelo dobro znanje angleškega jezika

 5. vozniški izpit B kategorije

 6. 4 – mesečno poskusno delo


Kot delovne izkušnje se štejejo izkušnje, ki jih je oseba pridobila z opravljanjem del na delovnih mestih iste stopnje izobrazbe, vključno s pripravništvom v isti stopnji izobrazbe in delovne izkušnje, pridobljene z opravljanjem del na podobnih delovnih mestih za eno stopnjo nižje izobrazbe, razen pripravništva. Kot delovne izkušnje se upošteva tudi delo na enaki stopnji zahtevnosti kot je delovno mesto, za katero oseba kandidira. Zahtevane delovne izkušnje se skrajšajo za tretjino v primeru, če ima kandidat univerzitetno izobrazbo z znanstvenim magisterijem ali doktoratom. Delovne izkušnje se dokazujejo z verodostojnimi listinami, iz katerih sta razvidna čas opravljanja dela in stopnja izobrazbe.


Od kandidata pričakujemo: dobro poznavanje strežniške in mrežne opreme, Windows in Linux strežnikov, virtualizacije strežnikov, spletnih strežnikov, podatkovnih baz, omrežij in protokolov ter ustrezno poznavanje področja varnosti informacijskih sistemov. V kolikor kandidat ne izpolnjuje vseh navedenih pričakovanj, pričakujemo željo za pridobivanje novih znanj na navedenih področjih. 

Ponujamo

Ponujamo:

Ponujamo delo v urejenem delovnem okolju, na moderni strojni in programski opremi, s komunikativnimi sodelavci in možnostjo rednega usposabljanja in pridobivanja novih kompetenc.


Z izbranim kandidatom bo sklenjeno delovno razmerje za nedoločen čas, s polnim delovnim časom. Izbrani kandidat bo delo opravljal v poslovnih prostorih centrale AJPES Ljubljana, na naslovu Tržaška cesta 16, Ljubljana, v Službi za informacijsko tehnologijo, Oddelek za sistemsko podporo.