Blog - arhiv

 • 03.12.2018 - Zakaj zaposliti invalidne osebe?

  Danes beležimo mednarodni dan invalidnosti. Dejstvo je, da ko smo zdravi, imamo tisoč želja, ko zbolimo pa le eno – da bi bili zdravi. To misel bi morali imeti ves čas pred sabo tudi takrat, ko razmišljamo o zaposlovanju invalidov.

 • 29.11.2018 - Ne pozabite na sodelavce, ki so na dolgotrajnejših bolniških dopustih

  Delodajalci se počasi prebujajo: najboljši skrbijo za svoje sodelavce ter njihovo dobro počutje in razvoj.

 • 13.11.2018 - Tudi način obnašanja na razgovoru je lahko ključen pri končni odločitvi

  Zaposlitveni razgovor je zelo pomemben korak pri iskanju službe. Za vsakega kandidata je to stresna zadeva – pa naj bo to razgovor za prvo zaposlitev ali zamenjavo delovnega mesta. V nadaljevanju lahko preberete nekaj nasvetov, kako se obnašati na samem razgovoru.

 • 23.10.2018 - Jure Jenko - Urarski mojster

  Svet Jureta Jenka se že od nekdaj vrti okoli ur. Njegov poklic, urar, je danes prava redkost, vendar še kako pomemben za podjetje Malalan. Kako je prišel do poklica urarja, kaj mu ta predstavlja in kaj meni, da se bo z urarstvom zgodilo v prihodnje, nam je zaupal v intervjuju.

 • 08.10.2018 - Razvoj podjetja in zaposlenega sta neločljivo povezana

  Da je podjetje v koraku s časom in predvsem s konkurenco, se mora zavedati pomembnosti vlaganja v svoje zaposlene in jim omogočati nadgrajevanje znanja. Seveda pa mora biti zavzet tudi vsak posameznik v podjetju in videti v novih znanjih veliko prednost in ne le še ene odgovornosti več!

 • 02.10.2018 - Biti raper je več kot le poklic v smislu službe – Intervju Trkaj in Nipke

  Rok Terkaj in Boštjan Nipič ali bolje poznana kot Trkaj in Nipke, slovenska raperja, ki sledita svojemu navdihu. Združuje ju glasba in smisel za ustvarjanje besedil, katera imajo pozitivno sporočilo. Kako sta prišla do »svojega poklica« si preberite v intervjuju.

 • 21.09.2018 - Lahko sem med štirimi stenami, če je na sredini oder – Tin Vodopivec

  Za Tina Vodpivca lahko rečemo, da je bil rojen za poklic, ki ga opravlja, saj ga res opravlja z vsem srcem. Kako poteka dan stand up komika in kaj vse vključuje njegovo delo, pa si preberite v intervjuju.

 • 17.09.2018 - 8 Skrivnosti za obvladovanje časa

  Če vam vedno zmanjkuje časa za naloge, ki ste si jih zadali, pa naj bo to v službi ali doma, si preberite osem koristnih nasvetov, ki vam bodo prišli še kako prav.

 • 12.09.2018 - 7 nasvetov za dobre odnose s sodelavci

  Morda niste vedeli, vendar je gradnja dobrih odnosov s svojimi sodelavci pomemben del uspešne kariere, saj kar tretjino svojega življenja preživimo na delovnem mestu.

 • 23.08.2018 - Sanje lahko uresničiš le z naporom, pot na vrh hriba je vedno strma

  Pot do uspešne kariere je vse prej kot lahka, vendar si jo vsak kuje po svoje. Od posameznika je odvisno kako si bo začrtal pot in kako uspešno bo na njej premagoval ovire.

 • 16.08.2018 - Bonton na spletu

  V današnjem času se veliko našega življenja odvija na spletu – od sklepanja novih poznanstev, do prijav na delovna mesta ter na koncu koncev tudi opravljanje dela. Zato je pametno, da se na spletu obnašamo primerno.

 • 09.08.2018 - Marija Hajdinjak: menjava službe po 50. letu

  Menjava službe po 50 letu? Za gospo Marijo Hajdinjak je bila to ena najboljših odločitev v njenem življenju. Zakaj se je odločila za to spremembo, kako je zbrala pogum in kako se počuti sedaj? Odgovore preberite v krajšem intervjuju.

 • 31.07.2018 - Miha Mazzini: Danes zagotovo zaposlujejo čisto drugače

  Iz svobodnika do redno zaposlenega, Miha Mazzini še vedno uspešno prepleta delo v redni zaposlitvi in pisateljevanje, literaturo sedaj piše kot hobby, torej zvečer in v noč. Je kolumnist, ki s svojim realnim in kritičnim pogledom marsikomu odstira pogled na stanje v družbi. Povprašali smo ga o njegovih kariernih odločitvah, kaj najraje dela ter kaj svetuje iskalcem zaposlitve in zaposlenim.

 • 20.07.2018 - Nasveti za kadrovnike

  Zaradi sprememb v poklicih in sodobnejših načinih dela, je potrebno razmišljati kako prekvalifirati zaposlene ali jih dodatno izobraziti, usposobiti. Predstavljamo vam nekaj predlogov, kako se tega lotiti.

 • 04.07.2018 - Zakaj je potrebno imeti izobražene delavce?

  Danes se moramo stalno izobraževati, da ostajamo v koraku s tehnologijo in delovnimi procesi. Prilagajanje, kreativno razmišljanje in hitrostno pridobivanje znanja so ključne kompetence, ki ohranjajo našo konkurenčnost na trgu dela.

 • 20.06.2018 - 3 stvari, ki jih morate postoriti v službi pred odhodom na dopust

  Končno vam je nadrejeni odobril pričakovani dopust. Z mislimi že lahko uživate na peščeni plaži, toda preden zares tudi fizično zapustite delovno mesto, uredite še tekoče zadeve.

 • 12.06.2018 - Ali ste kadrovik, ki s svojo komunikacijo privablja ali odbija?

  Kulturo podjetja ustvarjajo in živijo zaposleni, zato je njihovo izobraževanje in razvijanje nenehen proces, v katerega morajo biti vključeni vsi.

 • 11.06.2018 - Učinkovit zaposlitveni oglas naj vsebuje tudi informacijo o plači

  Pridobiti dober kader v podjetje, pomeni tudi ponuditi dobre pogoje za delo. Med njimi je plača zagotovo pomembna, a prav to je podatek, ki v zaposlitvenih oglasih največkrat manjka. Vsaj pri nas, v Sloveniji.

 • 08.06.2018 - Zakaj so mešani timi najpomembnejši kapital podjetja?

  Po besedah dr. Vesne Rejec Skrt, direktorice HR Raycap Slovenija, so pripadniki starejše generacije izkušen, vztrajen, zelo uporaben in zanesljiv kader. Kakšna je razlika v primerjavi z mlajšo generacijo in kako najbolje zapeljati medsebojno sodelovanje?

 • 29.05.2018 - Katere stvari ne sodijo v službo?

  Če smo čisto odkriti, vsi vemo, da bi pri sebi določene stvari radi spremenili. Vsega ravno ne moremo, nekatere stvari pa vseeno lahko. Slabe navade nas spremljajo tudi na delovnem mestu, ki nas na nek način lahko tudi ovirajo pri napredovanju. Izpostavljamo pet navad, katerih se je potrebno znebiti.

 • 25.05.2018 - Razbijmo mite o starejših!

  Mnogi zmotno mislijo, da je človek po 50. letu za staro šaro, kar se tiče zaposlovanja. A temu v resnici ni tako, niti ne bi smelo biti tako. Če iščete službo, ki zahteva modrost, umirjenost, izkušnje ter zanesljivost, je lahko vaša starost velika prednost.

 • 23.05.2018 - 5 načinov za popestritev delovnika

  Glede na to, da v službi preživimo eno tretjino življenja, se moramo v službi tudi malo zabavati. Ne samo, da smeh zmanjšuje stres - prispeva tudi k dobrim odnosom v službi in k pozitivnemu delovnemu okolju. Predstavljamo vam pet preprostih načinov popestritve delovnika.

 • 03.05.2018 - Infografika - Študij in izbira poklica sta pomembni odločitvi

  Če si ravno v fazi odločanja kateri študij bi izbral, na katero smer se vpisati, kateri poklic me zanima, si poglej infografiko Mladi o izkušnjah z izbiro poklica.

 • 06.04.2018 - Kako odgovoriti na najpogostejša vprašanja na razgovoru za službo?

  10 najpogostejših vprašanj in odgovorov, ki jih morate poznati pred samim zaposlitvenim razgovorom.

 • 04.04.2018 - Letno se več delavcev upokoji kot jih vstopa na trg dela – tekma za dobre kadre je tu

  Že nekaj let mnogi strokovnjaki poudarjajo, da delavcev zmanjkuje, v tem trenutku pa bi lahko rekli, da gre že za rdeči alarm - zakaj ga nihče ne opazi?

 • 16.03.2018 - Ko vas pokliče headhunter…

  Se vam je zadnje čase zgodilo, da ste prejeli klic headhunterja? Morda vas zanima menjava zaposlitve, morda se s tem ne ukvarjate, pa vas tak klic vseeno predrami in se boste odzvali vabilu na pogovor.

 • 06.03.2018 - Bodite ponosni na svoj življenjepis

  Priprava življenjepisa nam vzame kar nekaj časa. Poskrbite, da se vam bo ta čas obrestoval in, da boste na koncu ponosni na opis, ki vas predstavlja.

 • 27.02.2018 - Kdo danes koga išče: delodajalec delavca ali delavec delodajalca?

  Zaradi pomanjkanja kadra, so danes mnogi iskalci zaposlitve v vlogi, ko lahko izbirajo.

 • 23.02.2018 - Voditeljstvo za jutri: iz kaj v kako

  Kako pomemben je voditeljski pristop v današnjem času, katere veščine so v osredju, kakšen je odnos do starajoče se delovne sile, so le eni izmed izzivov s katerimi se je potrebno spoprijeti, da bomo ohranili pravo pot razvoja.

 • 07.02.2018 - Uspešni otroci razvijajo svoje talente

  Zelo redki so poklici, za katere se je možno izobraževati samo v eni ali nekaj šolah v državi. Nenazadnje tudi smer šolanja ne določa dokončno, kaj bo nekdo počel vse življenje. Vprašanje je torej, kako izbrati šolo – kaj mora ta nuditi, da se bo mlademu človeku odprlo čim več možnosti in katera so znanja ter veščine prihodnosti?

 • 02.02.2018 - Delodajalci, podvizajte se

  Današnji trg dela od kandidatov pričakuje drugačen pristop do iskanja zaposlitve. Na drugi strani pa je tudi za delodajalce, najti ustreznega kandidata, pravi izziv.

 • 17.01.2018 - Kako do dobre organizacijske delovne klime?

  Kako doseči pozitivno delovno klimo ter maksimalno učinkovitost zaposlenih na delovnem mestu je vprašanje, ki od vodilnih zahteva premišljeno in ustrezno ravnanje s kadri.

 • 09.01.2018 - Kako postati dober vodja?

  Če se sprašujete, kakšne lastnosti morate imeti, da bi postali dober vodja, razmislite, katere značilnosti vas odlikujejo kot poštenega in zaupanja vrednega človeka. Te lastnosti skušajte prenesti v prakso vodenja podjetja in približali se boste odgovoru, kako postati dober vodja.

Arhiv: 2018 2017 2016 2015 2014 2013