Pet korakov do popolnega videza na zaposlitvenem intervjuju

Ne glede na to ali se potegujete za delovno mesto s predhodnimi delovnimi izkušnjami ali pa vstopate na trg dela kot diplomant, z oblačili, ki jih nosite, prispevate k dobremu prvemu vtisu na potencialnega delodajalca.

S tem ne boste pokazali samo, da obvladate umetnost oblačenja, ampak boste pri delodajalci vzbudili večji občutek zaupanja in samozavesti. To lahko pomeni, da si je delodajalec pridobil dobro podzavestno mnenje o vas, še preden ste začeli pogovor.

Pri načrtovanju svojega videza za zaposlitveni intervju morate imeti v mislih vaš glavni cilj, da se prikažete v očeh delodajalca kot dostojna in samozavestna oseba. Dober vtis boste podprli tudi s svojimi odgovori na delodajalčeva vprašanja, ki vam jih bo postavil na zaposlitvenem intervjuju.

Kako se obleci za zaposlitveni intervju

Sledite pet korakom kako se obleči za zaposlitveni intervjuju

  1. Držite se formalnega videza
    Če nosite formalna oziroma uradna oblačila, je to pokazatelj, da ste oseba, ki skrbi za svoj videz, ne glede na to, da družba poskuša prekiniti pravila pisarniškega oblačenja. S takim videzom izkažete spoštovanje podjetju in delovnemu mestu.

  2. Očistite čevlje
    Umazani čevlji bodo razvrednotili celotno trdo delo, ki ste ga vložili v izbor obleke. Na tak način boste pokazali, da ne namenite dovolj pozornosti podrobnostim in da ste se površno pripravili na zaposlitveni intervju. Večer pred zaposlitvenim intervjujem namenite nekaj časa za loščenje in čiščenje vaših čevljev. Če so podplati čevljev v slabem stanju, potem obiščite čevljarja teden dni pred zaposlitvenim intervjujem.

  3. Pokažite nevtralnost
    Če želite pokazati svojo osebnost med zaposlitvenim intervjuje, to storite z ustno komunikacijo in ne poskušajte izražati svoje osebnosti z izbiro garderobe. Če boste to storili, potem pustite odprt prostor za dojemanje. Z barvito in potiskano majico želite sporočiti, da ste kreativna in močna oseba, vendar morda drugi ne bodo dojeli tega na enak način. Delodajalec želi v prvi vrsti ugotoviti vaše sposobnosti in kompetence za delovno mesto in ne kakšen vtis naredite z vašim stilom oblačenja. Izberite naravno modro ali belo srajco, ki se podata k večini kosov v vaši garderobe.

  4. Brez pisanih nogavic
    Pustite Homer Simpson ali modre božične nogavice, ki ste jih prejeli od tete za darilo lanski božič. Izberite raje črne ali temno modre nogavice, ki vas bodo predstavile v resni luči. S pisanimi nogavicami namreč lahko izpadete kot najstnik.

  5. Uredite svojo frizuro
    Najbolj pomembno poleg izbire prave obleke za zaposlitveni intervju je tudi ta, da ste urejeni. Drage dame, nekaj dni pred razgovorom si rezervirajte termin pri frizerju, da osvežite barvo, moški pa se na dan zaposlitvenega intervjuja tudi obrijte. Če vložite čas v to, da boste videti kar se da najbolje, ste že na pol poti do službe. Če boste urejeni, boste pokazali, da vam je mar za službo in da ste vložili dovolj časa in pozornosti v pripravo na zaposlitveni intervju.

Poskrbite za dobro ujemanje kosov oblačil

Ne pričakuje se, da imate omaro polno oblek za vsakega delodajalca, ki vas pokliče na zaposlitveni intervju. Ključno pa je, da imate eno oblačilo, v katerem se dobro počutite, ki je ravno pravšnje velikosti, skrije vaše pomanjkljivosti in poudari vašo postavo. Oblačilo pa lahko »osvežite« s pravo kombinacijo srajce, kravate, čevljev ali z drugim detajlom.

Vir: jobs.recruiter.co.uk

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.