Kariera in zaposlovanje

Svetovalnica Mojazaposlitev.si

VIDEO predstavitev: Rok Terkaj na razgovoru za zaposlitev

Vas zanima, kako uspešno opraviti zaposlitveni razgovor? Raper Rok Terkaj to ve! Za pravo zaposlitev je treba iti na POLNO...in ne samo na POL, no. :) Enostavno do uspeha z najprijaznejšim zaposlitvenim portalom - mojazaposlitev.si.

Iskanje zaposlitve

 • V iskanju zaposlitveČe iščete (boljšo) zaposlitev oz. delo, je za začetek dobro vedeti, kje jo sploh iskati. Zavod za zaposlovanje je sicer osrednja institucija, na katero se lahko obrnemo v zvezi z iskanjem zaposlitve, obstaja pa še precej drugih možnosti, da najdemo pravo zaposlitev zase, ki jih je priporočljivo uporabiti. Preberite več o tem, kako iskati zaposlitev.

  več >>

Življenjepis - CV

 • Življenjepis

  Večina podjetij v prijavi na prosto delovno mesto zahteva vaš življenjepis (CV) in ta mora biti res dobro napisan, če želite, da vas bo delodajalec potem povabil na intervju.
  Kaj pa so priporočljive sestavine dobrega življenjepisa? In kako lahko v življenjepisu še dodatno prepričate delodajalca, da ste prava izbira zanj?

  več >>

Zaposlitveni intervju

 • Intervju

  Se vam je nasmehnila sreča in ste povabljeni na zaposlitveni intervju?

  Čestitamo! Sedaj se morate le še dobro pripraviti, da boste tudi osebno prepričali delodajalca; to bodo namreč poskušali tudi drugi kandidati. Seznanite se z nasveti, kako na delodajalca narediti najboljši vtis.

  več >>

Video vodiči za uspešno iskanje zaposlitve

   • Video Vodiči

    Na portalu mojaZaposlitev.si smo za vas pripravili zanimive video vodiče, ki vam bodo na interaktiven način posredovali pomembne informacije in nasvete za uspešno iskanje nove zaposlitve.


    več >>

Zavod za zaposlovanje

    • Zavod za zaposlovanje

     Kako vse vam lahko pomaga Zavod RS za zaposlovanje? Zavod za zaposlovanje vam nudi vrsto brezplačnih aktivnosti, ki so v pomoč pri iskanju nove zaposlitve - tako brezposelnim kot tudi tistim, ki s svojo sedanjo službo niso zadovoljni in jo želijo menjati.


     več >>

Mladi iščejo zaposlitev

    • Zavod za zaposlovanje

     Za mlade iskalce zaposlitve Zavod za zaposlovanje ponuja posebno spletno stran, kjer se najde ogromno koristnih informacij pri iskanju zaposlitve na trgu dela. Na voljo je veliko priložnosti, izzivov, ukrepov in drugo, kar mladi potrebujejo za aktivno in pogumno iskanje nove zaposlitve.

     več >>

Brezposelnost

    • Pravice in obveznosti brezposelnih

     Če ste brezposelni, niste sami.

     Obrnete se lahko na Zavod za zaposlovanje in druge ustanove, ki vam nudijo različne oblike pomoči, ki vam pripadajo dokler ne najdete zaposlitve, vendar pa ne spreglejte tudi obveznosti, ki jih s tem sprejemate. Kam se lahko obrnete in za kakšno pomoč pravzaprav gre?

     več >>

Moje delo - moja kariera

   • Moje delo - Moja kariera

    Si želite dolge, uspešne kariere? Kako jo doseči? Kako delo postane več kot le sredstvo za preživetje?
    Najprej morate vedeti, kaj bi želeli delati, v čem ste dobri in si nato zastaviti cilje, ki jih želite doseči. Na Centru za informiranje in poklicno svetovanje (CIPS) so vam na voljo številna testiranja in svetovanja pa tudi izobraževanja za pridobitev ustreznih znanj.

    več >>

Delo in zaposlitev v tujini

   • Delo in zaposlitev v tujini

    Iskanje dela in zaposlitve v tujini je vse pogostejši pojav v Sloveniji. Zaradi gospodarske krize in pomanjkanja delovnih mest je povpraševanje po delu v tujini vse večje. Slovenci se največkrat odločimo za delo v Astriji, Nemčiji ali Avstraliji, kjer jih sama recesija ni dotaknila v tolikšni meri kot ostale države.


    več >>

Honorarno delo

   • Delo in zaposlitev v tujini

    Zanimanje za honorarno delo je pogost pojav tako med tistimi, ki že imajo redno službo in iščejo le dodatni zaslužek kot tudi za tiste, ki jim takšno delo pomeni izhod v sili v obdobju, ko iščejo redno zaposlitev. Prav tako se za honorarno delo pogosto zanimajo tudi upokojenci - nekateri zaradi nizkih pokojnin, drugi, da si bolj aktivno zapolnijo prosti čas. Med honorarno delo pa se uvršča tudi študentsko delo.

    več >>

Mobing na delovnem mestu

   • Delo in zaposlitev v tujini

    Ste žrtev trpinčenja / mobinga na delovnem mestu?

    Ne čakajte, da bo nasilje minilo samo od sebe, ker se najverjetneje to ne bo zgodilo, zato čim prej ukrepajte, da zaščitite svoje dostojanstvo in zdravje. V tej rubriki si lahko preberete nekaj možnosti, kako ukrepati in na koga se obrniti.

    več >>