ZRSZ - Karierno središče

Zavod za zaposlovanje v svojih Kariernih središčih nudi množico brezplačnih storitev in aktivnosti, ki so na voljo tako brezposelnim, delodajalcem kot tudi iskalcem zaposlitve, ki želijo zamenjati ali nadgraditi svojo sedanjo službo. Glavni namen Kariernih središč je spodbujanje zaposlovanja brezposelnih oseb in pomoč pri karierni orientaciji prebivalstva v Sloveniji.

V kariernih središčih lahko s pomočjo svetovalcev ali povsem samostojno dostopate do orodij za iskanje zaposlitve in vodenje kariere, se udeležujete raznih delavnic z nasveti za lažje iskanja zaposlitve ali predstavitev aktualnih prostih delovnih mest, ki so organizirani v sodelovanju z delodajalci.

Karierna središča vam nudijo:Karierna središča ZRSZ (vir: freedigitalpohots.net)

  • podporo svetovalca pri aktivnem iskanju zaposlitve,
  • osnovno karierno svetovanje in spremljanje aktivnosti iskanja zaposlitve za brezposelne osebe in druge iskalce zaposlitve.
  • dostop do ponudbe prostih delovnih mest in informacij o lokalnem trgu dela,
  • dostop in pomoč pri uporabi orodij za samostojno vodenje kariere (portal PoiščiDelo.si, eSvetovanje,  interaktivni računalniški program za izbor poklicev Kam in kako)

V večjih Kariernih središčih, kjer je sam prostor večje, pa vam je omogočena tudi:

  • možnost vključitve v krajše modularne delavnice sodobnih veščin iskanja zaposlitve
  • udeležbo na srečanjih z delodajalci, ki predstavljajo aktualna prosta delovna mesta in pogoje za zasedbo le teh.

CIPS - Center za informiranje in poklicno svetovanje

Del Kariernega središča je tudi CIPS - Center za informiranje in poklicno svetovanje, ki je namenjen predvsem mladini in tistim, ki želite načrtovati svojo izobraževalno oziroma zaposlitveno kariero in potrebujete za svoje odločanje prave informacije.

V CIPS-u boste med drugim našli informacije kot so opisi in video prikazi poklicev,  informacije o srednjih, višjih, visokih šolah ter fakultetah in akademijah kot tudi o dijaških in študenstkih domovih, razna navodila in orodja za učinkovitejše iskanje zaposlitve ter še mnogo drugega. S pomočjo računalniškega programa pa si boste lahko pripravili načrt izobraževalne oz. poklicne poti.

Kje najdete Karierna središča in CIPS?

V posameznih mestih Karierna središča navadno najdete na Uradu za delo ali prostorih Centra za informiranje in poklicno svetovanje (CIPS).

Točne naslove kot tudi uradne ure pa najdete na povezavi tukaj!
Vir: Zavod RS za zaposlovanje


NAZAJ