Poklici od A do Ž

Zavod za zaposlovanje nudi zelo zanimivo rubriko poklicev po abecedi, kjer so podrobnejši opisi posameznih poklicev, ki lahko pomagajo do končne odločitve. V dodatno pomoč pa so tudi videi posameznih ljudi, ki so našli svoj želeni poklic.

Ustreznost poklica

Odličen pripomoček za odkrivanje ustreznega poklica preko Zavoda za zaposlovanja je Hollandov vprašalnik. Najprej je potrebno na področju interesov določiti svoj Hollandov tip, za nadaljni podrobnejši opis pa se je potrebno registrirati v eSvetovanje.

Interese in lastnosti pa je mogoče preveriti tudi s pomočjo računalniškega programa Kam in kako ali preko Centra za psihodiagnostična sredstva.

Zanimive nasvete in ideje o iskanju prave zaposlitve oziroma o gradnji kariere si lahko posameznik prebere v dokumentu Izbira in načrtovanje kariere.

Spreminjanje poklica

Veliko posameznikov išče zaposlitev in želi spremeniti poklic, v tem primeru se predlaga obisk kariernega svetovalca. S skupnimi močmi lahko odkrijeta pravo pot do želene zaposlitve. Več informacij o izobraževanju odraslih ponuja Andragoški center Republike Slovenije.