Primeri kreativnih CV-jev

Je vaš življenjepis primerno dolg, urejen, slovnično pravilen in mu torej resnično nič ne manjka – pa vseeno deluje nekoliko dolgočasno? Nekateri iskalci zaposlitve so se tega izziva lotili nekoliko drugače – z dobršno mero kreativnosti, rezultat pa je skorajda umetniški življenjepis. Oglejte si nekaj predlogov, kako lahko v prihodnje očarate potencialne delodajalce! In ne pozabite – v množici ostalih kandidatov za delovno mesto je izjemnega pomena, da izstopate!

Primer CV-ja v obliki računalniške igrice: Zagotovo je to eden bolj izvirnih in zanimivih življenjepisov, kar smo jih zasledili. Resda je tak življenjepis zelo ciljno usmerjen, saj ga je ustvarila oseba, ki ima veliko znanja v programiranju in izdelovanju aplikacij in računalniških igric, kljub temu pa si ga zagotovo zapomne vsak delodajalec. Poigrajte se in preverite, kaj vse ta CV vsebuje.

 


Primer kreativnega CV-ja 1:  Izjemno privlačna predstavitev v obliki letaka kljub kreativnost še vedno ohranja strukturirano obliko in pregledost, kar bodo potencialni delodajalci zagotovo cenili; sploh v primeru, da se prijavljate na kakšno nekoliko bolj praktično usmerjeno delovno mesto.


Primer kreativnega CV-ja 2: Privlačno, barvito, kreativno – priporočamo predvsem v primeru, da vaše bodoče delovno mesto zahteva dobršno mero inovativnosti in kreativnega razmišljanja!
Primer kreativnega CV-ja 3: Ocenite svoje znanje in lastnosti v obliki profila junaka iz video igre! Zagotovo gre za odlično idejo, ki pa morda ni najbolj primerna za bolj tradicionalne delodajalce.

Primer kreativnega CV-ja 4: Ste filmski navdušenec – ali pa, še bolje, je filmski navdušenec vaš bodoči šef? Oblikujte svoj življenjepis kot reklamni plakat za filmsko uspešnico!

Primer kreativnega CV-ja 5: Izjemno domiseln življenjepis, ki pa obenem še vedno ohranja primerno urejeno strukturo in poda dovolj vsebine. Tak življenjepis je primeren za skoraj vsako prijavo za prosto delovno mesto, obenem pa je izjemno kreativen, zato boste zagotovo izstopali iz množice ostalih kandidatov!

 

Primer kreativnega CV-ja 6: Minimalistično in obenem informativno, poleg vsega pa še zabavno! Življenjepis je primeren za tista delovna mesta, kjer vašega potencialnega delodajalca zanimajo le nekatera zelo specifična znanja – za kaj več pa bo verjetno zmanjkalo prostora.

Primer kreativnega CV-ja 7: Še eden izmed najbolj barvitih primerov kreativnega življenjepisa, ki je primeren, ko želite delodajalcu pokazati svojo inovativnost.
Primer kreativnega CV-ja 8: Izjemno privlačen, obenem pa urejen in pregleden življenjepis, ki ga potencialni delodajalec zagotovo ne bo spregledal!


Primer kreativnega CV-ja 9: Vaše življenje v obliki namizne igre – zveni zabavno, kajne? Privlačen videz in dober kronološki pregled vaših dosežkov bo zagotovo navdušil vse bralce vašega življenjepisa.


Primer kreativnega CV-ja 10: Še en primer zanimivega kronološkega pregleda vašega življenja – življenjepis v obliki grafike!


Primer kreativnega CV-ja 11: Bi radi poudarili svoje analitične sposobnosti, obenem pa dokazali, da niste dolgočasni? Analiza vašega življenja v grafični obliki je zagotovo odlična ideja!Primer kreativnega CV-ja 12: Zelo privlačen in zelo zanimiv življenjepis, obenem pa eden tistih, ki je primeren za skoraj vsako delovno mesto. Takšno obliko življenjepisa si lahko privoščite tudi pri nekoliko bolj tradicionalnih delodajalcih, saj kljub svoji izvirnosti in privlačnemu videzu še vedno ohranja tradicionalno strukturo vsebine.

Primer kreativnega CV-ja 13: Ta življenjepis zagotovo ne bo ostal neopažen! Morda potencialnega delodajalca resda ne boste pripravili do tega, da bi vaš življenjepis dejansko izrezal in sestavil, zagotovo pa mu boste ostali v spominu!


Primer kreativnega CV-ja 14: Ocenite svoje sposobnosti in znanja na preprosti lestvici – delodajalec bo tako natančno vedel, ali ste prava izbira zanj, privlačen videz življenjepisa pa vam bo zagotovo prinesel še kakšno dodatno točko.


Primer kreativnega CV-ja 15: Vaše življenje v obliki zemljevida podzemne železnice – zagotovo je to ena od najbolj kreativnih idej! A pozor, tudi ta življenjepis morda ni primeren za bolj konvencionalna delovna mesta, saj ponuja le malo prostora za podrobne informacije o vaših znanjih in izkušnjah.
Viri: Webdesignerdepot in blogof.francescomugnai