Kdo so slovenski najboljši zaposlovalci za leto 2011?

Včeraj, v četrtek, 22. marca, je potekala zaključna prireditev Dnevnikovega izbora najboljših zaposlovalcev Zlata nit 2011. Razglasitev najboljših zaposlovalcev v kategoriji malo, srednje veliko in veliko podjetje je tokrat potekala v Lutkovnem gledališču v Ljubljani.

Zlata nit je edinstveni medijsko-raziskovalni projekt, ki prepoznava podjetja, ki so z vidika ustvarjalnega, uspešnega in učinkovitega razvoja zaposlenih najboljši zaposlovalci in zgled ter navdih gospodarstvu. Zaključno prireditev tega projekta je na Odru pod zvezdami s svojo prisotnostjo počastil tudi predsednik republike dr. Danilo Türk.

Na Zlato nit 2011 se je letos prijavilo 111 podjetij, od katerih so ob seštevku ocen ankete, ki so jo reševali zaposleni in ob upoštevanju BCS vprašalnika oblikovali seznam 101 najboljšega zaposlovalca. Med podjetji na seznamu 101 najboljšega zaposlovalca je 51 malih podjetij, srednje velikih je bilo 33 in le 17 velikih podjetij. Nato so izbrali po sedem najboljših podjetij v vsaki od velikostnih kategorij – malo podjetje - do 50 zaposlenih, srednje veliko podjetje - do 250 zaposlenih, ter veliko podjetje – nad 250 zaposlenih.

Med finalisti so bili:

Mala podjetja:
Bonopan
Intera
Kompas Xnet
Čist
Lotrič, laboratorij za meroslovje
VIVO catering
XLAb

Srednje velika podjetja:
Medis
Microsoft
Plinovodi
RLS merilna tehnika
Roche farmacevtska družba
Telsima
Vizija računovodstvo

Velika podjetja:
Adria Mobil
Krka, tovarna zdravil
Lekarna Ljubljana
McDonald''s
S&T Slovenija
Si.mobil
Zavarovalnica Maribor

Zmagovalci letošnjega izbora so v posamezni kategoriji postali VIVO Catering, Microsoft in Adria Mobil. Izborna komisija Zlate niti 2011 pa se je odločila, da podeli tudi posebno priznanje, in sicer podjetju Krka.

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.