Znani so najboljši zaposlovalci preteklega leta

Znani so zmagovalci letošnjega izbora Zlate niti 2012, zaključna prireditev se je tudi letos odvijala v Lutkovnem gledališču v Ljubljani.

Izbor Zlata nit je edinstven medijsko-raziskovalni projekt, ki je nastal na pobudo družbe medijskih vsebin Dnevnik, d.d. ob sodelovanju ekonomskih (EF) in kadrovskih strokovnjakov (FDV in FF) Univerze v Ljubljani.

Gre za prepoznavanje in promoviranje najboljših zaposlovalcev kot tudi za preverjanje kakovosti odnosa med organizacijo in zaposlenimi. Dnevnikov projekt Zlata nit podpirajo najvidnejši predstavniki poslovne javnosti, civilnih združenj in akademskega sveta. Častni pokrovitelj projekta Zlata nit je Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve RS.

V ožji izbor se je uvrstilo 21 podjetij in sicer sedem malih podjetij z do 50 zaposlenimi,  sedem srednje velikih podjetij, ki zaposlujejo med 51 in 250 ljudi, ter sedem velikih podjetij z več kot 250 zaposlenimi.

Najboljši zaposlovalci minulega leta so podjetje Lotrič v kategoriji mala podjetja, podjetje Riko v kategoriji srednje velika podjetja in Krka v kategoriji velika podjetja. Krka je že stara znanka med finalisti in tudi zmagovalci, Lotrič je poleg omenjenega v preteklem tednu prejel tudi priznanje za poslovno odličnost, podjetje Riko pa se je letos prvič uvrstilo med finaliste Zlate niti in takoj prejelo naziv najboljšega zaposlovalca minulega leta.

Posebno priznanje za zgledno prestrukturiranje je prejelo podjetje Steklarna Hrastnik, letošnja novost pa je bil izbor Zlata praksa za povezovanje in združevanje znanja, ki ga je prejelo podjetje Aviat.



Vir: Dnevnik

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.