Je čas poletja tudi čas iskanja zaposlitve?

26.06.2017

Je »z možgani na off in čivavo na straži« ... mogoče dobiti tudi službo? Za tiste, ki se sprašujete ali so počitnice primerno obdobje za iskanje nove službe, lahko zatrdim, da je poletje celo najbolj primeren čas, za pridobivanje informacij o novih delovnih mestih, mreženju in spoznavanju novih delodajalcev.

Izkušnje iz preteklih let kažejo, da imajo kadroviki oz. osebe, ki so zadolžene za zaposlovanje, ravno takrat največ časa, da se posvetijo temu delu. Če se vam zdi, da počitnice, sonce in morje nimata nič skupnega z dolgočasnim ali celo stresnim iskanjem nove službe, vam nadaljevanju, v dveh delih predstavljam konkretne razloge, ki govorijo v prid poletnim iskalcem dela.

PREHITITE KONKURENCO ...

Iskalcem zaposlitve priporočam, da so najbolj aktivni ravno v času poletnih dopustov, saj imajo več možnosti, da jih delodajalci prej opazijo. Ker prevladuje splošno prepričanje, da poleti ni razpisov, mnogi iskalci ne vlagajo truda v iskanje dela, zato je »konkurence« za iskalce manj.  Vendar naj opozorim, da imajo delodajalci v vseh obdobjih potrebe po kadrih. Iskalci pa s tem, ko proaktivno pristopijo k iskanju nove zaposlitve tudi v času dopustov in praznikov, na delodajalca naredijo dober vtis, saj pokažejo pripravljenost do dela. In takšne si delodajalci zapomnijo. Glede na izkušnje delodajalcev imajo tudi prednost pri zaposlovanju, ko se pojavi potreba po novih kadrih.

… IN OGLASE ZA ZAPOSLITEV

Tudi, če podjetja trenutno nimajo razpisanega delovnega mesta, bodo z vašim dovoljenjem vaše podatke shranili in vas kontaktirali kasneje, ko se bo pojavila potreba. Naj poudarim, da je to obdobje idealen čas za iskanje »skritih« delovnih mest. Gre za tiste potrebe v podjetjih, ki še niso uradno objavljene. Nekatera podjetja zaposluje brez razpisa, saj objava zahteva čas za urejanje oglasa in selekcijo kadra. V kolikor imate široko socialno mrežo, boste zlahka prišli do takih informacij. Bodite proaktivni. Spremljajte podjetja v katerih bi radi delali in njihove kadrovske potrebe, povprašajte prijatelje in znance, če se bo v kratkem kaj »odprlo«. To vam omogoča prednost pred konkurenco, saj boste vi že imeli prijavo v podjetju, medtem ko bodo ostali čakali na uradno objavo. 

POLETI BOSTE LAŽJE ZAMENJALI DELOVNO MESTO

Ker je poleti tempo življenja bolj umirjen in je v podjetjih zaradi počitnic manj delavcev, je to ugoden čas, če razmišljate o zamenjavi službe. Na razpolago boste imeli več časa za uvajanje, sodelavci se vam bodo v miru lahko posvetili. Imeli boste več priložnosti, da spoznate delovno klimo in politiko delovanja podjetja. Kadroviki sem vam bodo bolje posvetili, saj imajo na voljo več časa.

»Najraje zaposlujemo v poletnih mesecih, saj takrat nismo obremenjeni z ostalimi obveznostmi, kot je to običajno med letom. Odpade mnogo »nujnih opravil«, ki jih je potrebno med letom konstantno opravljati. Več časa si lahko vzamemo za zaposlitveni intervju in spoznavanje kandidata. Vzdušje je vsekakor bolj sproščeno, in umirjeno», mi obrazloži prednosti poletnega zaposlovanja kadrovik večjega podjetja.

POLETNA DRUŽENJA IZKORISTIMO ZA MREŽENJE

Saj veste kako gre, ko nekdo nekomu nekaj pove in čez nekaj časa izve o tem, vse mesto. Isto pravilo velja tudi pri iskanju službe. Ker si poleti običajno vzamemo več časa za različna druženja s prijatelji, obiščemo sošolce ali bivše sodelavce, je prav, da jih seznanimo s tem, da iščemo službo. Lahko jih »izkoristimo« za dober vir informacij. Vsakdo je nekje zaposlen ali pozna nekoga, ki je zaposlen in mogoče ve, kje se bo odprlo novo delovno mesto. Vsaka oseba nam lahko odpre ena vrata in s tem poveča našo možnost za zaposlitev. Naše izkušnje namreč kažejo, da kandidati s široko razvejano socialno mrežo, bistveno hitreje pridobijo zaposlitev kot ostali.

»Z možgani na off » SEM DOBIL SVOJO PRVO SLUŽBO

Da je mogoče združiti prijetno s koristnim, najbolj prepriča osebna izkušnja kandidata, ki mi je med neformalnim pogovorom zaupal, da je svojo prvo službo dobil prav v času poletnih počitnic. Iskanje službe je opisal takole:

»Tudi med dopustom sem si vzel nekaj minut na dan in pregledal proste objave na zaposlitvenih portalih. Aktivno sem pošiljal ponudbe za delo. Vse, kar sem potreboval za iskanje dela je bila Wi-fi povezava. Prednost vidim tudi v tem, da so zaposlitveni portali in razpisi za dela enostavno dostopni z enimi klikom. Na počitnicah sem spoznal veliko novih ljudi, ki so mi predstavljali pome

mben vir informacij glede zaposlitve. Rad govorim in imam široko socialno mrežo. Moj trud je bil na koncu poplačan, saj me je delodajalec, za katerega sem zvedel prav med počitnicami, povabil na razgovor. Vzel  si je precej časa, da me spozna in predstavi delovanje podjetja. Čez en mesec sem tako dobil svojo prvo službo, v kateri sem še danes. Verjemite, da takih počitnic ne pozabiš nikoli!«

Sodobna komunikacijska tehnologija omogoča spremljanje prostih del kjerkoli in kadarkoli. Dostop do zaposlitvenih oglasov na portalu www.mojazaposlitev.si, še nikoli ni bil tako enostaven kot danes. Vse kar potrebujemo, je dostop do spleta in informacija je že pri nas, pa četudi je ta med počitkom nekje v senci med borovci.

IZ SEZONSKEGA DELA V REDNO ZAPOSLITEV

Poletje je obdobje, ko se poveča potreba po nekaterih sezonski delih. Iskalcem svetujem, naj takšnih kratkotrajnih del ne zavračajo, saj so le ta priložnost za kasnejšo zaposlitev, ki bo lahko trajala daljše obdobje. Izkušnje iz preteklih let kažejo, da v veliki večini pogodbena in kratkotrajna dela preidejo v redno zaposlitev. Na nedavnem HR strokovnem srečanju, sem se pogovarjala s stanovsko kolegico, ki daje prednost pri zaposlovanju kandidatom, ki so pri njih že opravljali sezonska dela.

Izjavo utemeljuje z obrazložitvijo: »Prednost zaposlovanja kadrov, ki so že delali pri nas vidim predvsem v tem, da že obvladajo sam proces dela, poznajo delovno klimo in pričakovanja nadrejenih. S tem si prihranimo čas, saj jih ni potrebno na novo uvajati. Spoznajo zaposlene in mi spoznamo njih. Imeli smo kandidata, ki je pri nas vsako poletje opravljal pogodbena dela. Ker se je izkazal smo ga, ko se je pojavila potreba po zaposlitvi zaposlili za nedoločen čas. Tako smo se izognili formalnim razpisom in prihranili časa pri izboru kandidatov.«

ALI POŠILJATI PRIJAVE ČE NI RAZPISA?

Svetujem, da tudi poleti pošiljate prijave za zaposlitev tudi, če v podjetju nimajo razpisanega delovnega mesta. Delodajalci velikokrat, ko se jim na hitro pojavi potreba po kadru, nimajo časa dajati razpisa, čakati prijave, opravljati razgovorov. Veliko enostavneje je, da pregledajo ponudbe, ki so jih prejeli v zadnjem času ter povprašajo sodelavce, če kdo pozna koga, ki ima prave izkušnje in znanja in bi lahko čim prej pričel z delom. Tako si skrajšajo pot do novega sodelavca. In morda se tako vaša ponudba za delo, znajde ravno ob pravem času na mizi kadrovika. 

ZAPOSLOVANJE TUDI ČEZ POLETJE V PORASTU

Glede na splošno prepričanje v družbi, da je čez poletje mrtvilo kar se tiče iskanja zaposlitve, saj iz izkušenj iz prejšnjih let lahko povem, da na našem portalu www.mojazaposlitev.si nismo zaznali manjšega nabora prostih delovnih mest. Raziskave kažejo, da se zaposlovanje v Sloveniji povečuje. Povečuje se število prostih delovnih mest. Naj omenim, da dnevno  objavimo tudi preko 150 zaposlitvenih oglasov in podoben trend pričakujemo tudi čez poletje. S tako nadpovprečnim tempom povpraševanja podjetij po delavcih, kot jih zaznavamo že od začetka tega leta, smo prepričani, da delodajalci tudi v poletnem času ne bodo mirovali, temveč še bolj mrzlično iskali prave sodelavce.

Avtor: Saša Boštjančič, direktorica zaposlitveni portala mojazaposlitev.si


NAZAJ