Analitik kontrolinga m/ž

Objavljeno: 12.01.2018 Kraj dela: Maribor

Starkom d.o.o.

Starkom d.o.o., s sedežem v Mariboru, kot 100% hčerinsko podjetje družbe Daimler AG, se ukvarja s proizvodnjo sestavnih delov in izdelkov za vozila Mercedes Benz. Naš stalni cilj je uspešen in dolgoročen razvoj podjetja kot mednarodno delujočega dobavitelja sistemov za avtomobilsko industrijo. Naš skupni potencial so v enaki meri strokovno znanje in izkušnje, tehnologija, kakovost izdelkov, fleksibilnost proizvodnje ter seveda gospodarska dodana vrednost. Kot eden najprivlačnejših delodajalcev v regiji zaposlujemo okrog 300 ljudi.

Več o nas: www.starkom.si

Ustvarjamo karierne priložnosti na različnih področjih, zato med nas vabimo novega sodelavca.

Več o podjetju

Starkom d.o.o.

Glavna dejavnost

Podjetje STARKOM d.o.o. je dobavitelj visoko kakovostnih krmilnih mehanizmov (prednje, zadnje in prečne preme, zavorne čeljusti, ...), za osebne avtomobile.

Kot skupno podjetje Daimler AG in UNIOR d.d., združujemo izkušnje obeh partnerjev. Naš proizvodni proces vključuje izdelavo odpreskov iz pločevine in Al, MAG varjenje z roboti, lasersko varjenje, točkovno varjenje, površinsko antikorozijsko zaščito, lakiranje in montažo.

Leto ustanovitve

2000

Predstavitev podjetja

Podjetji Daimler AG in UNIOR d.d., sta leta 13.06.2000 ustanovili podjetje STARKOM z namenom, da združita izkušnje pri izdelavi rezervnih delov za mercedesov avtomobilski program. Daimler AG, z lastniškim deležem 51%, je prispeval tehnologijo, UNIOR d.d., z lastniškim deležem 49%, pa infrastrukturo in visoko kvalificiran kader.

Podjetje STARKOM zaposluje trenutno 51 sodelavcev, dnevna proizvodnja pa znaša 31.000 kosov. Poslujemo na proizvodni površini cca. 11.000 qm.

Število zaposlenih

50 - 99

Poslanstvo in vizija

Cilj podjetja STARKOM je postati eden najpomembnejših gospodarskih subjektov v regiji, ki uvaja nove tehnike in tehnologije in istočasno, v sodelovanju z univerzami, iskati nove tehnologije izdelave komponent podvozij, ter se s tem močno usidrati v avtomobilski industriji.

Finančna vizija: promet nad 25 mio €/leto

Kadrovska vizija: zaposlenost nad 300 ljudi

Prodajna vizija: kupci poleg Daimler tudi še ostale avtomobilske znamke

Storitve ali proizvodi

Izdelava sestavnih delov pomeni izdelati dele za varnostno področje. Skoraj vsi izdelani proizvodi, so podvrženi posebnim zahtevam za varnost.

Vsi proizvodni procesi in odgovornost sodelavcev so na ta pogoj usmerjeni z podporo uporabe mednarodnih kakovostnih standardov.

Opis delovnega mesta

Naloge in odgovornosti:

 • izdelava poslovnega načrta

 • izdelava mesečnih poročil o uspešnosti in učinkovitosti poslovanja podjetja kot celote in po projektih z ugotavljanjem in analizo odmikov ter podajanje pobud za sprejem ustreznih ukrepov za doseganje načrtovanih ciljev

 • kalkulacije in pokalkulacije

 • ekonomika projektov z izdelavo predračunskih kalkulacij prispevka za kritje v fazi ponudb in pogodb za izvedbo projektov in analizo obračunskih kalkulacij prispevka za kritje po zaključku projektov

 • načrtovanje in redno nadzorovanje stroškov

Pričakujemo

Pričakujemo:

 • najmanj VI. ali VII. stopnjo izobrazbe ekonomske smeri

 • obvezno aktivno znanje nemškega jezika

 • razumevanje računovodskih izkazov

 • zalo dobra računalniška pismenost; napredno znanje Excel, PowerPoint

 • vsaj dve leti delovnih izkušenj na sorodnem delovnem mestu iz kontrolinga, računovodstva ali kalkulacij

 • samoiniciativnost, analitične sposobnosti, natančnost, sistematičnost, komunikativnost, sposobnost timskega dela, inovativnost in organizacijske sposobnosti

Ponujamo

Ponujamo:

 • delo za določen čas z možnostjo podaljšanja za nedoločen čas

 • samostojno, odgovorno in dinamično strokovno delo

 • urejeno delovno okolje

 • možnost osebne rasti in dodatnega strokovnega izobraževanja